A Research for Determining Entrepreneurship Levels of University Students
Ayşe Aslı Honça
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Turan ÇETİNKAYA
Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin girişimcilik düzeylerini çeşitli faktörler açısından incelemektir. Betimsel tarama yöntemi kullanılan araştırmada veri toplama aracı olarak, Yılmaz ve Sünbül (2009) tarafından geliştirilen Girişimcilik Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini Kastamonu ve Ahi Evran Üniversiteleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları'nda öğrenim gören öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise, kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenmiş 325 gönüllü katılımcı oluşturmaktadır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler, Mann Whithey U ve Kruskal Wallis yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, üniversite öğrencilerinin girişimcilik düzeyinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin girişimcilik düzeyi ile gelir düzeyi, yaş ve üniversite değişkenleri arasındaki ilişki incelendiğinde, istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olduğu tespit edilmiştir. Diğer taraftan, üniversite öğrencilerinin girişimcilik düzeyi ile cinsiyet, bölüm ve sınıf değişkenleri arasında anlamlı bir fark bulunmamaktadır.
Dergi Adı OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
Basım Tarihi 03-2019