Süt Sığırcılığında Yapay Zeka Teknolojisi Bulanık Mantık veYapay Sinir Ağları
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Hülya Atıl
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yapay zeka, bilimsel araştırmalarda karmaşık problemlerin çözümlenmesi amacıyla oluşturulan modellerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tarımsal alanda, özellikle hayvansal veriler üzerinde anlamlı ilişkilerin ortaya çıkarılması ve etkili hesaplama yöntemleri sayesinde araştırıcılara büyük faydalar sağlamaktadır. Bu çalışmada yetiştirici ve araştırmacılara, karar verme ve değerlendirme süreçlerinde kullanılan karar destek sistemleri sayesinde büyük kolaylıklar sağlayan bulanık mantık ile oldukça başarılı verim tahminleri ve çeşitli sınıflandırmalar gerçekleştiren yapay sinir ağları yöntemleri tanıtılacak ve süt sığırcılığı alanında gerçekleştirilen uygulamalara yer verilecektir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Hayvansal Üretim
Basım Tarihi 01-2014