img
img
Amasya Mera Vejetasyonlarının Bazı Özellikleri    
Yazarlar (6)
Prof. Dr. Tamer YAVUZ Prof. Dr. Tamer YAVUZ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Mustafa Sürmen
Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye
M Özgür Töngel
Arife Avağ
Kadir Aytaç Özaydın
Hakan Yıldız
Devamını Göster
Özet
Amasya İli meralarının bazı vejetasyon özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışma; 106 durakta vejetasyon etüdü yapılarak yürütülmüştür. Araştırma sonucunda 42 tanesi baklagil, 40 tanesi buğdaygil ve 104 tanesi de diğer familyalara ait türler olmak üzere toplam 186 tür tespit edilirken, bu türlerin 34 tanesi azalıcı, 19 tanesi çoğalıcı ve 133 tanesi de istilacı tür olarak belirlenmiştir. Araştırma sahasında ortalama bitkiyle kaplı alan oranı % 77,8, baklagillerin botanik kompozisyondaki ortalama oranı % 22,84, buğdaygillerin oranı % 41,81 ve diğer familyaların oranı da % 35,35 olarak tespit edilmiştir. Botanik kompozisyon farklı kalite derecesine sahip türler bakımından değerlendirildiğinde ise; azalıcıların oranı % 18,07, çoğalıcıların oranı % 28,41 ve istilacı türlerin oranı da % 53,52 olarak belirlenmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
Dergi ISSN 1308-3945
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 06-2012
Cilt No 5
Sayı 1
Sayfalar 181 / 185
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 54

Paylaş