img
img
Gübreleme ve Dinlendirme ile Yapay Mera Tesisi Yöntemlerinin Doğal Meraların Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri (Makalenin bir bölümü Yüksek Lisan tezinden üretilmiştir)   
Yazarlar (3)
Prof. Dr. Tamer YAVUZ Prof. Dr. Tamer YAVUZ
Uğur Büyükburç
Yaşar Karadağ
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu araştırma, 1998 ve 1999 yıllarında Tokat İli Taşlıçiftlik köyü doğal merasının gübreleme ve dinlendirme yöntemi ile ıslah olanakları ve Tokat koşullarında yapay mera kurma olanaklarının incelenmesi amacı ile yapılmıştır. Elde edilen iki yıllık sonuçların ortalamasına göre; doğal merada 7.5 kg/da N+P2 O5 uygulaması yaş ot verimini 148.33 kg/da’dan 732.58 kg/da’a, kuru ot verimini 38.62 kg/da’dan 182.51 kg/da’a, ham protein oranını ise % 5.87’den % 8.00’a çıkarmıştır. Diğer yandan, yapay merada karışımların yaş ot verimi 1887.50-3201.67 kg/da, kuru ot verimi 600.09-866.13 kg/da ve ham protein oranı % 11.94-13.55 arasında değişim göstermiştir
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
Dergi ISSN 1308-4539
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 09-2008
Cilt No 1
Sayı 1
Sayfalar 37 / 42
Makale Linki www.nobel.gen.tr
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 5

Paylaş