A study on Morphology and Karyology Status of Prometheomys schaposhnikovi Satunin 1901 Mammalia Rodentia in Turkey
Ercüment Çolak
Nuri Yiğit
Mustafa Sözen
Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye
Reyhan Çolak
Prof. Dr. Şakir Önder ÖZKURT
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Ardanuç ve Ardahan'dan toplanan 22 Prometheomys schaposchnikowi örneğinin karyolojik, morfolojik, baculum ve phallus özellikleri incelendi. Diploid kromozom sayısı 2n=56, otozomal kromozomların kol sayısı NFa=100, temel kromozom kol sayısı NF=104, X kromozomu büyük submetasentrik ve Y kromozomu ise en küçük metasentriktir. Sagittal çıkıntı ergin örneklerde frontal bölgede başlamakta ve parietal bölgede sonlanmaktadır. Phallus diken benzeri çıkıntılarla kaplıdır. Phallusun boyu 15.94 mm'dir. Distal baculumun ortadaki parçasının uzunluğu 1.51 mm'dir. Proksimal baculumun uzunluğu 3.74 mm'dir.
Prometheomys schaposchnikowi,bakulum,karyotip,vücut ölçümleri,habitatlar,kromozom sayısı,kemirgenler,morfoloji,Muridae,fallus
Makale Alt Türü SCOPUS dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Turkish J. of Zoology