Taxonomic Status and Distribution of Apodemus mystacinus Danford and Alston 1877 Mammalia Rodentia inTurkey
Ercüment Çolak
Nuri Yiğit
Reyhan Çolak
Mustafa Sözen
Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Şakir Önder ÖZKURT
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Tolga Kankılıç
Aksaray Üniversitesi, Türkiye
117 örneğe dayanarak Türkiye'deki Apodemus mystacinus populasyonlarının morfolojik, biyometrik, karyolojik, bakulum ve fallus özellikleri çalışıldı. Biyometrik ve fallus karşılaştırmaları A. m. mystacinusve A. m. epimelas'm farklılığını ortaya koydu. UPGMA dendrogramına göre A. mystacinus'un Türkiye'deki populasyonlan iki gruba ayrıldı. A. m. mystacinus ile A. m. epimelas arasındaki mesafe (D) 0.469 olarak hesap edildi. A. mystacinus'un 2n = 48, NFa = 50 ve NF = 52'lik karyolojik değerlere sahip olduğu belirlendi. A. m. mystacinus'un populasyonlarında A. m. epimelas'tan farklı olarak fallusun dorsalinde bir oluk tespit edildi.
taksonomi,morfometri,Apodemus mystacinus,bakulum,karyotip,kemirgenler,morfoloji,coğrafi dağılım,fallus
Makale Alt Türü SCOPUS dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Turk. J. of Zool