A study on Taxonomic Status of Microtus subterraneus de Selys Longchamps 1836 and Microtus majori Thomas 1906 Mammalia Rodentia in Turkey
Ercüment Çolak
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Nuri Yiğit
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Mustafa Sözen
Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Şakir Önder ÖZKURT
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Filiz Gültekin
Nagihan Oğuz Duran
Züleyha Avşar
Akçaalan (Abant, Bolu), Akkus (Ordu) ve Microtus majori’nin tip yeri olan Meryemana (Trabzon)’dan toplanan örnekler dış, kafatası, baculum, phallus ve karyolojik özelliklerine göre incelendi. Trakya örnekleri Microtus subterraneus’a dahil edildi. M. subterraneus’un Trakya populasyonları karyolojik olarak Anadolu populasyonlarından ayrılmaktadır ve Trakya örnekleri 2n = 52, NFa = 56 ve NF =60, Anadolu örnekleri ise 2n = 54, NFa = 56 ve NF = 60 karyolojik degerlerine sahiptir. M. majori’nin tip yerinde toplanan örnekleri 2n = 54, NFa = 56 ve NF = 60 değerlerine sahiptir. Kuyruk uzunlugu, phallus ve karyolojik özellikler M. subterraneus’u M. majori’den ayırmaktadır.
Trakya,Microtus subterraneus,bakulum,karyotip,vücut ölçümleri,Microtus majori,kemirgenler,morfoloji,Karadeniz Bölgesi,kafatası,fallus
Makale Alt Türü SCOPUS dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Tr. J. of Zoology.
Dergi Tarandığı Indeksler biyolojik abstrac, SCOPUS
Makale Dili İngilizce