Kırşehir İli Toprak ve Su Kaynaklarının Tarımsal Açıdan Değerlendirilmesi
Prof. Dr. Sultan KIYMAZ
Özet: Toprak ve su kaynakları ülkelerin en önemli dogal zenginlikleri arasında olup, ülke nüfusunun gıda gereksinimlerini karsılayan tarımın ana unsurlarıdır. Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi, korunması ve yönetilmesi günümüzde bir zorunluluk haline gelmistir. Bölgenin tarımsal yönden kalkınması için su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda gerekli yatırımlar yapılmalıdır. Kırşehir ilinin toprak ve su kaynaklarına ilişkin yapılan çalısmalar ile karşılaşılan sorunlar ve çözüm olanaklarının incelendigi bu çalışmada gelecekte yapılacak yeni çalışmalara ön bilgi sağlaması açısından gerekli bilgiler verilmiştir.
su kaynakları,arazi değerlendirmesi,alan kullanım planlaması,tarımsal coğrafya,Türkiye,Kırşehir
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi