Yazarlar (2) |
![]() Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
![]() Selçuk Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada, 1995-2003 yılları arasında Konya ili Et ve Balık Kurumu’nda oluşan kırmızı et fiyatlarındaki gelişmeler incelenmiştir. Araştırmada ayrıca Konya ili kırmızı et fiyatlarındaki mevsimsel dalgalanmaların analizi de yapılmıştır. Araştırma bulgularına göre; ele alınan dönem içerisinde kırmızı et reel fiyatları başlangıç yılına göre (1995)% 18.12 oranında azalmıştır. Araştırmada mevsimsel dalgalanmaları belirlemek amacı ile kırmızı et reel fiyatları 1995-2003 yılları arasında ele alınarak incelenmiştir. Buna göre söz konusu dönem içerisinde, reel fiyatlar önemli mevsimsel dalgalanmalar göstermektedir. Araştırma sonuçlarına göre; bu dönem içerisinde en yüksek fiyatlar sırası ile Temmuz, Ağustos, Eylül ve Haziran aylarında, en düşük fiyatlar ise Nisan, Mayıs ve Şubat aylarında oluşmaktadır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi |
Dergi ISSN | 1300-5774 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 10-2004 |
Cilt No | 18 |
Sayı | 34 |
Sayfalar | 35 / 40 |
Makale Linki | http://stgbd.selcuk.edu.tr/stgbd/article/view/520/425 |