Ankara’da Yaşayan İnsanların Spor Yapma ve Yapmama Nedenleri
Fehmi Tuncel
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Burçin Akdemir
Bu çalışmanın amacı Ankara'da yaşayan insanların spor yapma ve yapmama nedenlerini araş-- tırmaktır. Çalışmanm grubunu Ankara'nın farklı ilçelerinde yaşayan 170 insan oluşturmuştur (90 ka-- dm,80 erkek). Gıubun yaş ortalaması 33'tür. Araştırmanın verisi açık uçlu soıular ile araştırmacılar tarafından toplanmıştır. Veriler tanımlayıcı istatistikler kullanılarak açıklanmıştır. Çalışmanın sonucunda 79 insanın aksine 91 insanm düzenli spor yaptığı saptanmıştır. Spor yapan insanların başlıca spor yapma nedenleri sağlıklı yaşama sahip olmak ve kilo vermektir. Diğer taraftan zamansızlık ve tembellik irısanlarm neden spor yapmadıklarınm temel nedenleridir. Sonuç olarak insanların spor ve egzersizin yararları konusunda daha fazla bilgilendirilrneleri önerilebilir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Uluslararası Hakemli Akademik Sosyal Bilimler Dergisi