img
img
Kaman Besmeç Köftesi   
Yazarlar (1)
Dr. Öğr. Üyesi Sertan AYTAÇ Dr. Öğr. Üyesi Sertan AYTAÇ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Dünyanın önde gelen mutfaklarından olan Türk mutfağında bulgurun ve bulgurla yapılan yemeklerin yeri ve önemi ayrıdır. Bulgur, Türk halkının en önemli besin maddelerinden birisi olup Anadolu yemek kültürünün bir parçasıdır. Bulgur çorba, pilav, içli köfte, sarma ve kısır gibi daha birçok yemeğin yapımından temel gıda maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu yemeklerden birisi de Kaman yöresi geleneksel yemeklerinden olan ‘’besmeç’’ köftesidir. Bu çalışmada, geleneksel bir köfte türü olan Kaman besmeç köftesinin tarihçesi ve yapımı araştırılmıştır. Köftenin yörede en az 140 yıllık tarihsel bir geçmişi olduğu tespit edilmiştir. Bazı yörelerde benzer formülasyonlar kullanılsa da Kaman yöresinde yapılan besmeç köftesinin diğerlerinden farklı olduğu anlaşılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Kastamonu University,
Dergi ISSN 2587-1080
Dergi Tarandığı Indeksler Bilgindex, Acarindex, Asos Index, Sindex
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2021
Cilt No 6
Sayı 2
Sayfalar 296 / 305
Doi Numarası 10.37847/tdtad.1011631
Makale Linki http://dx.doi.org/10.37847/tdtad.1011631
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 2
Kaman Besmeç Köftesi

Paylaş