Yazarlar |
Prof. Dr. Sema ETİKAN
Ankara Üniversitesi, Türkiye |
Nuran Kayabaşı
|
Süleyman Kızıl
|
Özet |
Bu araştırmada kekik bitkisinden mordanlı ve mordansız olmak üzere toplam 21 adet boyama yapılmıştır. Mordanlar yün halı ipliğine göre % 3 ve % 5 oranlarında kullanılmıştır. Bej, yeşil ve kahverengi tonlarında elde edilen renklerin ışık haslıkları 4 ile 7, sürtünme haslıkları 2 ile 3-4, su damlası haslıkları ise yaş su damlası 4 ile 5, kuru su damlası 5 olarak belirlenmiştir. |
Anahtar Kelimeler |
kekik,sağlık,renk,tedavi,Thymus,haslık |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi |
Dergi Tarandığı Indeksler | Ulakbim |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2000 |
Cilt No | 6 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 35 / 37 |