img
img
Çukurova Bölgesinde Bazı Kamışsı Yumak Festuca arundinaceae Schreb Çeşit ve Populasyonlarının Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi    
Yazarlar (1)
Prof. Dr. Selahattin ÇINAR Prof. Dr. Selahattin ÇINAR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu araştırma, Çukurova Bölgesinde bazı kamışsı yumak çeşit ve populasyonlarının verim ve kaliteözelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2009–2011 yılları arasında Doğu Akdeniz Tarımsal AraştırmaEnstitüsü’nde tesadüf blokları deneme desenine göre dört tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmadakamışsı yumağa ait üç çeşit ve iki populasyonun, kuru madde verimi, ham protein oranı, ADF, NDF, SKMOve NYD değeri incelenmiştir. Araştırma sonuçları, Eta ve Hykor çeşitlerinin bölge için uygun çeşitlerolduğunu, bu çeşitlerin bölgede mera tesislerinde kullanılabileceğini göstermiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraaat Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 1300-2910
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2012
Cilt No 29
Sayı 1
Sayfalar 29 / 33
Makale Linki gop.edu.tr
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 3
Google Scholar 10

Paylaş