img
img
Effect of Different Irrigation Water Salinity on the Antioxidant Enzyme Activity of Purple Carrot (Daucus Carota L) Plant   
Yazarlar (6)
Dr. Öğr. Üyesi Alper GÜNGÖR Dr. Öğr. Üyesi Alper GÜNGÖR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Gürkan Bilir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Ömer Taş
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Ahmet Can Olcay
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Mehmet Altun
Hakan Arslan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Plants require several abiotic conditions during their vegetation periods. In case of unfavorable abiotic conditions stress occurs and this can be tolerated by internal production of antioxidant enzymes. In this study, the change in enzyme level of carrot plants that were exposed to 6 different irrigation water salinity (To =0,38 dS/m, T1 =1,5 dS/m, T2 =3 dS/m, T3 =5 dS/m, T4 =7 dS/m, T5 =10 dS/m) in 6 days intervals of irrigation, was investigated.Leaf samples were collected on the harvest period from carrots which were cultivated under salt stress, and important stress indicator enzymes (glutathione reductase (GR), glutathione s-transferase (GST), superoxide dismutase (SOD)) were calculated.Due to increased irrigation water salinity; GST, GR and SOD amounts of plants was observed to increase in parallel. Under increased salinity of irrigation water, GST activity was increased till T4 subject, then decreased in T5 …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Özet Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı 1. Uluslararası Tarımsal Yapılar ve Sulama Kongresi
Kongre Tarihi 26-09-2018 / 28-09-2018
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Antalya
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş