Lidocaine intoxication in axillary block similar pharmaceutical form different concentration
Doç. Dr. Zeynel Abidin ERBESLER
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Gülşah Karaören
Doç. Dr. Recai DAĞLI
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Vedat Çakırtekin
Local anesthetic intoxication is a medical emergency with high mortality. These drugs have not spesific antidotes, quick differential diagnosis and supportive treatment required in the case of exposure to toxic doses. We report the complications and anesthetic management of a patient who was scheduled for right carpal tunnel syndrome surgery under regional anesthesia, but mistakenly received injection of 140 mg procaine added to 10% 10 mL lidocaine (10 mL = 1000mg) instead of 2% lidocaine (10mL = 200 mg) as part of an axillary plexus blockade.
Axillary blokage, intoxication, lidocaine
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Northern Clinics of Istanbul