Yazarlar |
Aydın Özlem
|
Bayındırlı Levent
|
ArtıkNevzat
|
Özet |
Bu çalışmada, Beypazarı havuçlarının kabukları, kimyasal yöntem ve buharla soyma yöntemleriyle soyulmuştur. NaOH çözeltisinin konsantrasyonu, sıcaklığı ve daldırma süresinin etkileri araştırılmıştır. Tam soyulma koşullarında, kimyasal yöntem ve buharla soyma yöntemlerinin etkisi, pektin analizi, soyulma verimi ve renk ölçümleriyle belirlenmiştir. Kimyasal yöntemle ve buharla soyma yöntemleriyle soyulmuş havuçlar, mekanik soyma yöntemi ile soyulmuş ve herhangi bir soyulma işlemi görmemiş havuçlarla kıyaslanmıştır. Buharla soyulmuş havuçların soyulma verimi, kimyasal yöntemle soyulmuş havuçların soyulma veriminden yüksektir. Diğer kabuk soyma yöntemleriyle karşılaştırıldığında, buharla soyulmuş havuçların pektin miktarı en yüksektir. Fakat kimyasal yöntemle soyulmuş havuçların parlaklığı ile buharla soyulmuş havuçların parlaklığı neredeyse aynıdır. |
Anahtar Kelimeler |
renk,havuç,gıda işleme,soyma,gıda işleme kalitesi,pektin |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Gıda |
Dergi Tarandığı Indeksler | CAB Abstracts, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBIM |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 06-2010 |
Cilt No | 35 |
Sayı | 3 |
Sayfalar | 169 / 175 |
Makale Linki | file:///C:/Users/ACER/Desktop/GIDA%202010%2035%2003.pdf |