img
Effect of Peeling Methods on Quality of Carrots   
Yazarlar
Aydın Özlem
Bayındırlı Levent
ArtıkNevzat
Özet
Bu çalışmada, Beypazarı havuçlarının kabukları, kimyasal yöntem ve buharla soyma yöntemleriyle soyulmuştur. NaOH çözeltisinin konsantrasyonu, sıcaklığı ve daldırma süresinin etkileri araştırılmıştır. Tam soyulma koşullarında, kimyasal yöntem ve buharla soyma yöntemlerinin etkisi, pektin analizi, soyulma verimi ve renk ölçümleriyle belirlenmiştir. Kimyasal yöntemle ve buharla soyma yöntemleriyle soyulmuş havuçlar, mekanik soyma yöntemi ile soyulmuş ve herhangi bir soyulma işlemi görmemiş havuçlarla kıyaslanmıştır. Buharla soyulmuş havuçların soyulma verimi, kimyasal yöntemle soyulmuş havuçların soyulma veriminden yüksektir. Diğer kabuk soyma yöntemleriyle karşılaştırıldığında, buharla soyulmuş havuçların pektin miktarı en yüksektir. Fakat kimyasal yöntemle soyulmuş havuçların parlaklığı ile buharla soyulmuş havuçların parlaklığı neredeyse aynıdır.
Anahtar Kelimeler
renk,havuç,gıda işleme,soyma,gıda işleme kalitesi,pektin
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Gıda
Dergi Tarandığı Indeksler CAB Abstracts, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBIM
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 06-2010
Cilt No 35
Sayı 3
Sayfalar 169 / 175
Makale Linki file:///C:/Users/ACER/Desktop/GIDA%202010%2035%2003.pdf
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş