img
Protein Profiles in Different Strains of Aeromonas hydrophila Isolated from Retail Foods      
Yazarlar
Ergin Kariptaş
Samsun Üniversitesi, Türkiye
 Belgin ERDEM Belgin ERDEM
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
 Özkan GÖRGÜLÜ Özkan GÖRGÜLÜ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışmada Türkiye’de çeşitli gıdalardan izole edilen lokal 20 Aeromonas hydrophila ve bir referans suşun (ATCC 7966) toplam hücre proteinleri SDS-PAGE (sodyum dodesilsülfat poliakrilamid jel elektroforezis) ile analiz edildi. Suşlar içinde değişkenlik gözlendi. Proteinlerin moleküler ağırlıkları 21-116 kDa arasında olduğu bulundu. A. hydrophila’nın hem referans hem de lokal suşlarında 37.8 den 101.4 kDa kadar protein polipeptid bantlarının yaygın olduğu görüldü. Bu çalışma A. hydrophila ve referans suş (ATCC 7966) arasında genetik bir benzerlik olduğunu göstermektedir. Bu protein patternleri epidemiyolojik çalışmalarda suş ayırımını kolaylaştırmada yararlı olabilir.
Anahtar Kelimeler
Aeromonas hydrophila | Food | SDS-PAGE | Whole cell protein
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
Dergi ISSN 1300-6045
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2009
Cilt No 15
Sayı 6
Sayfalar 885 / 890
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
WoS 2
SCOPUS 3
TRDizin 2
Google Scholar 4

Paylaş