Elektromagnetik Alanların Biyolojik Dokulara Etkisi
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Abdülkadir Çakır
Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada, deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçların, insanlar üzerinde olabilecek etkileri araştırılmıştır. Bunun için çok düşük frekanslı (ELF) alanlarını, hayvanlara 0,01 kV/m' den 100 kV/m' ye kadar elektrik alanlar uygulayarak; sinir sistemi ve davranışları üzerine etkileri, kan yapısı, büyüme ve gelişmelerdeki değişiklikler incelenmiştir. Ayrıca Radyo frekanslı (RF) alanların canlılar üzerine etkileri ve RF radyasyonun insan vücudunda oluşturduğu temel etkiler, özellikle göz, sinir ve dolaşım sisteminde yaptığı tahribatlar ele alınmıştır.
kan dolaşımı,sinir sistemi,deney hayvanları,vücut ağırlığı,döl verimi,üreme,kan hücreleri,elektromanyetik alan,hayvan davranışları
Dergi Adı Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 04-2001