img
img
Tarımsal Üretimin Sürdürülebilirliğinde Toprak Kalitesinin Korunması ve İyileştirilmesinin Önemi    
Yazarlar (4)
Mesut Budak
Siirt Üniversitesi, Türkiye
Hikmet Günal
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
İsmail Çelik
Çukurova Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Nurullah ACİR Dr. Öğr. Üyesi Nurullah ACİR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Daha fazla yiyecek ve lif üretmek için yapılan yoğun toprak işleme, kullanılan mineral gübre ve tarımsal ilaçlar, ekosistemin doğal düzenini bozarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini tehdit etmeye başlamıştır. Yoğun toprak işlemeye dayalı geleneksel tarım uygulamaları, hasat atıklarının uzaklaştırılması ya da yerinde yakılması, toprağın dayanıklılığını zayıflatarak toprak erozyonu arttırmış ve üretkenlik başta olmak üzere toprak fonksiyonlarının zayıflamasına neden olmuştur. İnsan faaliyetlerinin hızlandırdığı erozyon nedeni ile meydana gelen toprak kaybının, doğal olarak gerçekleşen toprak kaybından 10 kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Bu nedenle, tarımsal üretimde yüksek verim kadar sürdürülebilirlik de son derece önemli bir hedeftir. Sürdürülebilir tarımsal üretim, doğal kaynakları tüketmeyen, toprak koşullarını optimize eden ve aynı zamanda üretkenliği korurken veya arttırırken, gıda üretim kırılganlığını …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı ISPEC ULUSLARARASI TARIM ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ
Kongre Tarihi 10-06-2019 / 12-06-2019
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Siirt
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş