Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçmede Bir Karar Destek Sistemi Analitik Hiyerarşi Süreci
Prof. Dr. Nuri BALOĞLU
Türkiyede devlet üniversitesi rektörleri Cumhurbaşkanı, fakülte dekanları iseYÖK tarafından seçilerek atanmaktadır.6528 Sayılı Kanunla bu atama şekliMEB tarafından da benimsenmiştir . Kanuna göre okul müdürleri gösterilen üçaday arasından valiler tarafından seçilerek atanacaktır. Bu çalışmada eğitimkurumlarına yönetici seçme işlemlerinde bir karar destek sistemi olarakkullanılabilecek Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) tanıtılmaktadır. Çalışmanınteorik temelleri literatür tarama ve bütünleştirme yoluyla gerçekleştirilmiştir.AHS yardımıyla eğitim yöneticisi seçme süreci araştırmacı tarafındankurgulanan örnek kriter ler üzerinde açıklanmış tır. Çoklu kriterlere göre ikilikarşılaştırma lar yapmayı içeren bu yöntemle eğitim yöneticisi seçmenin güçlü vezayıf yönleri ilgili literatür temelinde tartışılmış ve konuya ilişkin bazı önerilergeliştirilmiştir.
Dergi Adı KEFAD (Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi)
Dergi Tarandığı Indeksler TUBİTAK - ULAKBİM EBSCO host The Directory of Open Access Journals - DOAJ Türk Eğitim İndeksi Akademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS Index)
Basım Tarihi 08-2014
Makale Linki http://kefad.ahievran.edu.tr/archieve/pdfler/Cilt15Sayi2/JKEF_15_2_2014_297-313.pdf