Dağıtımcı Liderlik Uygulamaları Eklektik Bir Tasarım Çalışması
Prof. Dr. Nuri BALOĞLU
Bu çalışmanın temel amacı, dağıtımcı liderlik uygulamalarına ilişkin yeni bir eklektiktasarım elde etmektir. Literatür tarama ve bütünleştirme yöntemine dayalı olarakgerçekleştirilen çalışma iki aşamada tamamlanmıştır. Ġlk aşamada, dağıtımcı liderliğeilişkin olarak elde edilen literatür araştırmanın amacı yönünde çözümlenmiş ve dağıtımcıliderlik uygulamalarının nelerden oluştuğu saptanmıştır. Bu aşamada bulgular dörtaraştırmacının eserlerinde birbirinden farklı tekniklerle bu uygulamalara yer vermişolduğunu göstermiştir. Çalışmanın ikinci aşamasında eserlerinde dağıtımcı liderlikuygulamalarına yer vermiş olan bu yazarların görüşleri hem kendi içerisinde, hem debirbirlerine dönük olarak analiz edilmiştir. Analiz sonucu ortaya çıkan tüm ögelerbirleştirilmiş ve ortak bir kavramsal yapıya dönüştürülmüştür. Bu aşamada, hiyerarşikkavram haritalaması tekniğinden faydalanılmıştır. Çalışma sonucunda ortaya çıkan yenitasarım, tablo haline getirilmiş ve ilgili literatür temelinde tartışılmıştır. Tasarımın,liderliğe ilişkin her türlü kapasite geliştirme çalışmalarında, teori ve uygulam aboyutlarıyla yol gösterici olacağı düşünülmektedir.
Dergi Adı KEFAD (Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi)
Dergi Tarandığı Indeksler TUBİTAK - ULAKBİMEBSCOhostThe Directory of Open Access Journals - DOAJTürk Eğitim İndeksiAkademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS Index)
Basım Tarihi 12-2011
Makale Linki http://kefad.ahievran.edu.tr/archieve/pdfler/Cilt12Sayi4/JKEF_12_4_2011_163-181.pdf