Huge Anorectal Malignant Melanoma and Treatment
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Nuraydın ÖZLEM
Şerif Melih Karabeyoğlu
Primer anorektal malign melanoma oldukça nadir bir malignitedir. Anorektal malign melanoma nispeten düşük prognoz ile ilişkilidir ve cerrahi tedavi tek tedavi yöntemidir. Bu olguda, büyük anorektal malign melanoma için tedavi seçenekleri sunulmaktadır. Anorektal ağrı ve kanama ile başvuran 83 yaşındaki bir kadın hastanın kolonoskopisinde anüsten rektumun 6 cm’ye kadar uzanan tümör olduğu görüldü. Biyopsi malign melanomu olarak raporlandı. Abdominoperineal rezeksiyon yapıldı. Cerrahi seçenek tedavi için en yaygın kabul gören yaklaşımdır. Büyük tümörlü hastalarda abdominoperineal rezeksiyon ilk seçenek olmalıdır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkish Journal of Colorectal Disease
Makale Dili İngilizce