A Rectovaginal Fistula Treated by Ligation of Intersphincteric Fistula Tract Method
Hasan Çalış
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Nuraydın ÖZLEM
Rektovajinal fistüller rektum ile vajina arasındaki epitel ile kaplı bağlantılardır. Rektovajinal fistüllü hastalar için bir takım cerrahi seçenekler mevcuttur. Bu yazıda, rektovajinal fistülü bulunan ve intersfinkterik fistül trakt ligasyon yöntemi uygulanan bir vaka sunuldu. Yirmi yedi yaşındaki kadın hastada düşük yerleşimli rektovajinal fistül mevcuttu. Hastayı anal fistül gibi opere etmeye karar verdik ve intersfinkterik fistül traktının ligasyonu yöntemini uyguladık. Postoperatif 3 ay takip edilen hastanın hiçbir şikayeti olmadı. Bildiğimiz kadarıyla literatürde intersfinkterik fistül traktının ligasyonu uygulanan az sayıda vaka mevcuttur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Acta Medica Alanya
Makale Dili İngilizce