Sosyal Bilgiler dersinde Drama Yönteminin Kullanılabililirliği örnek ders plan uygulaması
Engin Karadağ
Prof. Dr. Nihat ÇALIŞKAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Kişi doğduğu andan itibaren, çevresi ile etkileşim içine girer ve toplumun içinde kendine yer aramaya başlar. Bir gruba ait olmak, kabul görmek, çevresindeki kişileri sevmek ve onlar tarafından sevilmek ister. Bunun içinde yaşadığı toplumun kurallarını öğrenerek bunlara uyum sağlamak zorundadır. Bu kuralları okula başlama yaşlarına kadar ailesinde ve sosyal çevresinde öğrenir. Okullaşma ile birlikte eğitim kurumlarının üstlenmiş oldukları görevlerden biride çocuğu iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. ilköğretim programımız incelendiği zaman bu bilgi ve becerilerin kazandırılmaya çalışıldığı ders olarak karşımıza Sosyal Bilgiler dersi çıkmaktadır. Bu nedenlerden dolayı öğrencilerin aktif olduğu drama yönteminin sosyal bilgiler derslerinde kullanılabilirliği bu çalışmanın temel amacıdır.
drama,sosyal bilgiler eğitimi,eğitimde drama
Dergi Adı Kırşehir Eğitim Fakültesi dergisi