Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Görev YapanÖğretmenlerin Drama Yöntemi YeterliliklerininDeğerlendirilmesi
Doç. Dr. Yakup AKYEL
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Nihat ÇALIŞKAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Bu araş tırmada okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin dramayöntemi yeterliliklerinin değerlendirilmesi amaçlanmış tır. Araş tırmanın örneklemgrubunu Kır şehir Milli Eğitim Müdürlüğü‟nde görev yapan okul öncesi öğretmenleriolu ş turmu ş tur. Ara ştırmada okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerindrama yöntemine yönelik yeterlikleri var olduğu biçimiyle tespit edilmeye çalış ılmış tır.Araş tırmada veri toplama aracı olarak Karadağ, Çalışkan, Korkmaz ve Yüksel (2008)tarafından geliştirilen Drama Lideri Olarak Öğretmen ve Eğitimsel Drama UygulamaYeterliği Ölçeği kullanılmış tır. Verilerin çö zümü ve yorumu için SPSS 15.00 programıkullanılm ış tır. Araş tırma sonucunda eğitim kurumlarında okul öncesi öğretmeni olarakçalış an öğretmenlerin Dramayı Planlama Yeterliği boyutunda kendilerini ara sıra yeterligörürken; Dramayı Gerçekleş tirme Yeterliği boyutunda, Dramayı DeğerlendirmeYeterliği boyutunda ve Drama Genel Yeterliği olan ölçeğin genelinde kendilerini çoğuzaman yeterli gördükleri ve okul öncesi öğretmenlerinin mesleki kıdemlerine iliş kinolarak drama yöntemi yeterliliklerinin farklılaş tığı bulunmuştur.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi