Erişkin Bir Hastada Testisin Pür Yolk Sak Tümörü Olgu Sunumu
Levent Emir
Elif Özer
Demokan Erol
Erişkin pür yolk sak tümörleri çok nadir olarak görülmektedir. Şimdiye kadar literatürde sınırlı sayıda vaka bildirilmiş ve kötü prognoza sahip oldukları belirtilmiştir. Pür yolk sak tümörleri çocukluk çağında en sık görülen testis tümörü iken, erişkinde çoğunlukla mikst germ hücreli testis tümörlerinin bir komponenti olarak izlenmekte ve çocukluk çağı tümörlerine göre daha farklı davranış sergilemektedirler. Bu yazıda, 1.5 yıldır devam eden sol testiküler şişlik şikayeti nedeniyle başvuran ve inguinal orşiektomi sonrası patolojisi pür yolk sak tümörü olarak rapor edilen 22 yaşındaki hasta sunulmuştur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkish Journal of Urology
Basım Tarihi 01-2010