An Unexpected Nidus of Bladder Stone: Latex Fragment of a Blasted Retained Urethral Foley Ballon
Prof. Dr. Muhammet Şahin BAĞBANCI
Doç. Dr. Mümtaz DADALI
Yeliz Dadalı
Dr. Öğr. Üyesi Erol ERŞEKERCİ
Mustafa Levent Emir
Ayhan Karabulut
Mesane taşı oluşumunda birçok etiyolojik sebep yer alabilir. Mesane içerisinde yabancı cisim varlığı bu nedenlerden biridir. Bu yazıda, daha önce çıkartılamayan bir üretral foley kateterin, balonunun patlatılarak çıkartılması neticesinde mesanede kalan artık bir lateks fragman üzerinde meydana gelmiş mesane taşlı bir olguyu sunuyoruz.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Ahi Evran Medical Journal
Makale Dili İngilizce