5-bromo-1h benzimidazolun ft-raman, ft-ır, nmr ve dft hesaplamaları
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Mustafa KURT
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Bu makalede 5-bromo-1h benzimidazolun (5Br1HB) spektroskopik özellikleri FT-Raman ve FT-IR spektralteknikleriyle incelendi. Optimize yapının titreşim spektrumlarının, Mulliken ve NMR analizinin tablosunu oluşturmakiçin Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi (YFT) hesaplamaları B3LYP/6-311+G(d,p) metoduyla hesaplandı. Başlıktakimolekül için elektronik yapı özellikleri (HOMO-LUMO ve moleküler elektrostatik potansiyel yüzey (MEP)) TDDFT/B3LYP/6-311+G(d,p)Bu makalede 5-bromo-1h benzimidazolun (5Br1HB) spektroskopik özellikleri FT-Raman ve FT-IR spektralteknikleriyle incelendi. Optimize yapının titreşim spektrumlarının, Mulliken ve NMR analizinin tablosunu oluşturmakiçin Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi (YFT) hesaplamaları B3LYP/6-311+G(d,p) metoduyla hesaplandı. Başlıktakimolekül için elektronik yapı özellikleri (HOMO-LUMO ve moleküler elektrostatik potansiyel yüzey (MEP)) TDDFT/B3LYP/6-311+G(d,p)metodu kullanılarak gerçekleştirildi. Deneysel değerlerle teorik değerler çok iyi uyumBu makalede 5-bromo-1h benzimidazolun (5Br1HB) spektroskopik özellikleri FT-Raman ve FT-IR spektralteknikleriyle incelendi. Optimize yapının titreşim spektrumlarının, Mulliken ve NMR analizinin tablosunu oluşturmakiçin Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi (YFT) hesaplamaları B3LYP/6-311+G(d,p) metoduyla hesaplandı. Başlıktakimolekül için elektronik yapı özellikleri (HOMO-LUMO ve moleküler elektrostatik potansiyel yüzey (MEP)) TDDFT/B3LYP/6-311+G(d,p)metodu kullanılarak gerçekleştirildi. Deneysel değerlerle teorik değerler çok iyi uyumgösterdi.gösterdi.metodu kullanılarak gerçekleştirildi. Deneysel değerlerle teorik değerler çok iyi uyumgösterdi.
Dergi Adı SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 06-2017