Primer izole bilateral fetal hidrotoraksın tekrarlayan torasentezle başarılı tedavisi:olgu sunumu
Ethem Serdar Yalvaç
Prof. Dr. Mustafa KARA
Taylan Onat
Emre Başer
Demet Aydoğan Kırmızı
Hakan Yakut
Bu sunumumuzda nadir bir durum olan primer bilateral fetal hidrotoraks olgusunu, literatür ile birlikte gözdengeçireceğiz. Fetusa 33. gebelik haftasında tanı konmasından sonra, toplam 5 kere torasentez işlemi yapıldı.Hasta son adet tarihine (SAT) göre 40 hafta 3 günde normal doğum yaptı. İntrauterin torasentez yapılan bebek56 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Bu sunumda fetal hidrotoraks vakalarına genel bir literatürtaramasıyla torasentez işlemi ve kısaca diğer tedavi yöntemlerini sunacağız ve fetal akciğerde biriken sıvınınetyolojisini ve sonuçlarını gözden geçireceğiz.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Bozok Tıp Dergisi
Basım Tarihi 01-2019