img
img
Orta Anadolu Bölgesindeki Un Sanayicilerinin Süne Mücadelesine Bakış Açıları   
Yazarlar (3)
Murat Küçükçongar
Prof. Dr. Mustafa KAN Prof. Dr. Mustafa KAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Cennet Oğuz
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışmada, Konya, Karaman ve Aksaray illerinde un fabrikaları yönetici ile 2004 ve 2007 yıllarında tam sayım yöntemi ile anket yapılmıştır. Buğday alım politikaları, süne ve mücadelesi konusundaki düşünce ve davranışları değerlendirilmeye çalışılmıştır. Araştırma bölgesi içerisinde faaliyet gösteren un sanayicilerinin satın aldıkları buğdaylarda dikkat ettikleri özellikler likert ölçeği kullanılarak değerlendirilmiştir.Araştırma bölgesinde un sanayicilerinin buğday alış fiyatını etkileyen en önemli unsurun hem 2004 yılında hem de 2007 yılında süne emgi oranı (% 78.05 ve% 89.66) olduğu belirlenmiştir. Süne emgi oranını 2004 yılında buğdayın gluten, enerji, protein oranı değerleri takip ederken 2007 yılında buğdayın enerji, hektolitre, gluten ve protein değeri takip etmektedir. Sünenin buğday fiyatının oluşmasında en önemli husus olarak gösterilmesi un sanayicilerinin süne emgi oranlarına bakarak fiyatlarda ne kadar …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı Türkiye IX. Tarım Ekonomisi Kongresi
Kongre Tarihi 22-09-2010 / 24-09-2010
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Şanlıurfa
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş