İzole Hemihipertrofili Bir Olgunun Sunumu
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Mehmet Selçuk Bektaş
Zehra Doğan
Eskiden hemihipertrofi olarak adlandırılan hemihiper pla- zi, vücudun bir veya daha fazla bölgesinin asimetrik olarak büyümesidir. Üç aylık erkek bebek polikliniğimize, vücudunun sol tarafının, sağa göre daha uzun ve kalın olması nedeniyle getirildi. Fizik muayenede sol ekstre- mite boyutları sağa göre daha büyük tespit edildi. Laboratuvar tetkikleri normal olarak değerlendirildi. Sol hemihipertrofi tespit edilen hastanın hemihipertrofi send- romlarından birisi mi, yoksa izole bir hemihipertrofi mi olduğu araştırıldı. Hastaya izole hemihipertrofi tanısı kondu ve hemihipertrofinin eşlik edebileceği çocukluk çağının embriyonal tümörleri açısından da değerlendir- meye alındı. Bu vaka nadir görülmesi, tanının zor konulması ve malignite gelişiminin normal popülasyona göre daha yüksek olması nedeniyle sunuldu.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Yeni Tıp Dergisi