KOBİ lerde Kurum Kültürünün Yönetim Desteği Boyutu ile İşgörenlerin İş Tatmini İlişkisi Üzerine Bir Saha Araştırması
Ali Aslan Şendoğdu
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Musa ÖZATA
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Esra Çiftçi
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Küresel dünya düzeninde hızlı değişimin yaşandığı günümüzde, kurum kültürü çeşitli boyutlarıyla özellikle de yönetim desteği boyutu ile, kurumlarda yaşamsal özellik göstermektedir. Araştırmanın amacı, Konya İlinde faaliyet gösteren KOBİlerde kurum kültürünün yönetim desteği boyutu ile işgören iş tatmini arasında ilişki olup olmadığını incelemektir. Bu amaca yönelik olarak, Konya İlinde faaliyet gösteren 111 KOBİ üst, orta ve ilk kademe yöneticisine anket uygulaması yapılmıştır. Anketlerden elde edilen veriler; ki- kare, t testi, korelasyon ve regresyon analizlerine tabi tutulmuştur. Sonuç olarak, Konya İlinde faaliyet gösteren KOBİlerde kurum kültürünün yönetim desteği boyutu ile işgören iş tatmini arasında pozitif yönde lineer bir ilişki bulunduğu tespit edilmiştir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi