Can anti IgE treatment be used in non atopic asthma patients thoughts of a case about the role of IgE in asthma
Ali Kutlu
Ersin Demirer
Sami Öztürk
Prof. Dr. Ali GÜNEŞ
Dicle Üniversitesi, Türkiye
Özgür Kartal
Ogün Sezer
Zafer Kartaloğlu
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Serum IgE yüksekliği atopi belirtisi olarak kabul edilse de nonalerjikastıma eşlik edebilen yüksek total IgE düzeyi atopidenbağımsız olarak hastalığın patogenezine ve ağırlığına katkıyapabilir. Bu olgu sunumunda alerjik deri testleri ve spesifikIgE'Ieri negatif olan intradermal testlerde Dermatofagoidespteronysinus'a karşı zayıf pozitiflik saptanan ve bir yıl süreliomalizumab tedavisinden belirgin fayda gören olgu sunulmaktadır.
Asthma | Immunoglobulin E | Non allergy | Omalizumab
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Gulhane Medical Journal