Chromosomal Studies of Two Different Populations Turkey ofLuciobarbus escherichii Steindachner 1897
Prof. Dr. Muhammet GAFFAROĞLU
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Muradiye KARASU AYATA
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Sevgi Ünal
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Atilla Arslan
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Luciobarbus escherichii (Steindachner, 1897)nin iki farklı populasyonunda (Kızılırmak ve Sakarya Nehri) kromozomalaraştırmalar yapıldı. Metafaz kromozomları böbrek hücrelerinden elde edildi. L. escherichiinin diploit kromozom sayısı2n=100; kromozom morfolojisi ise 7 çift metasentrik, 22 çift submetasentrik ve 21 çift subtelo -akrosentrik olarak belirlendi.Kol sayısı (NF) 158 olarak hesaplandı. C-bantlama ile kromozomların sentromerinde konstitütif heterokromatin bölgegözlendi. Ayrıca 2 çift submetasentrik kromozomun kısa kollarının ucunda NOR tespit edildi. Bu çalışmanın Anadolucyprinidlerinin sitogenetiğine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences