| Yazarlar (6) |
Doç. Dr. Meltem BAYRAKTAR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
|
Celâl Bayar Üniversitesi, Türkiye |
|
Ege Üniversitesi, Türkiye |
|
|
|
Ege Üniversitesi, Türkiye |
|
Ege Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Hem sağlık hem de gıda sektörü için önemli bir bitki olan Stevia rebaudiana Bertoni, kalorisi olmayan tatlandırıcı bileşikler içermektedir ve stevia-kaynaklı sentetik olmayan bu tatlandırıcılar için talepte sürekli bir artış söz konusudur. Mevcut çalışmanın amacı, S. rebaudiana'nın in vitro ticari üretimi için yüksek steviosid ve rebaudiosid A içeriğine sahip klonların belirlenmesidir. Bu amaçla, Stevia tohumları in vitro koşullarda kültüre alınmış ve yüksek çoğaltım oranı ve yüksek steviosid ve rebaudiosid A içeriği gösteren klon hatları seçilmiştir. Elde edilen iki klon hattı ticari bir üretici tarafından Stevia'nın ticari üretimi için adapte edilmiştir. |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi |
| Dergi ISSN | 1300-0225 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
| Makale Dili | İngilizce |
| Basım Tarihi | 01-2015 |
| Cilt No | 25 |
| Sayı | 1 |
| Sayfalar | 17 / 30 |
| Makale Linki | https://dergipark.org.tr/tr/pub/anadolu/issue/30412/330768 |