A new method to show isomorphisms of finite groups
Prof. Dr. Akın Osman ATAGÜN
Bir grup yapısı cebir çalışmaları için temel önem taşır. Cebirsel yapılar olarak bakıldığında karakteristik olarak aynı olan gruplar izomorfik olarak adlandırılır. Tüm sonlu grupları bulmak, sonlu grup teorinin önemli bir amacıdır. Bu ise, tüm durumlar için sonlu grup yapısını inşa etmek, yani verilen iki sonlu grubun aynı tipte olup olmadığını veren prosedürleri ortaya koymaktır. Bu makalede, kısmen bu amaca hizmet eden, şu an bilinen tekniklere bir yenisi ilave edilmiştir: Grup Matrisleri. Bu teknik aynı mertebeli tüm sonlu grupları tespit etmede hali hazırda bilinen tekniklere göre daha kolay ve kısadır. Bu teknik matrisleri içerdiğinden, burada teoride verilenler gelecekte bilgisayar programlamaya aktarılabilir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Institute of Science and Technology of Sakarya University
Dergi Tarandığı Indeksler Math. Rev.
Basım Tarihi 01-2005