A Surprising Cause of Back Pain and Difficulty Walking
Mustafa Işık
Burhan Fatih Koçyiğit
Ayşe Bahşi
Karsinoid tümörler enterokromafin hücrelerden köken alan nöroendokrin neoplazmlardır. Hastalığın insidansı yılda 100 000de 1'dir. Karsinoid tümörler genellikle karaciğer, akciğer ve lenf nodlarına metastaz yaparlar. Yakın zamanlı çalışmalarda, kemik metastazı oranının %10 civarında olduğu belirlenmiştir. Bu vaka çalışmasında, sırt ağrısı ve yürüme zorluğu şikayetleri olan ve karsinoid tümör ile ilişkili olduğu saptanmış olan spinal metastazı olan bir hasta bildirmekteyiz.
Dergi Adı erciyes medical journal
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO, DOAJ, CrossRef, Index Copernicus, Google Scholar, TÜBİTAK ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türkiye Atıf Dizini Türk Medline veri tabanları
Basım Tarihi 01-2014