An Evaluation of Compulsory Education Primary in Turkish National Education in Joinning Processes at the Europe Union
Prof. Dr. Mehmet TAŞDEMİR
Bu çalışma Türk Eğitim Sisteminde zorunlu eğitimin değerlendirilmesi üzerine betimsel bir çalışmasıdır. Zorunlu eğitim, Türk Milli Eğitim sisteminde bütün vatandaşlara sekiz yıl olarak, devlet tarafından parasız verilmektedir. Bununla birlikte, Türkiye’deki birçok özel faktörden dolayı bu uygulama nicel ve nitel olarak etkili bir şekilde gerçekleştirilmemektedir. Birleştirilmiş sınıflarda öğretim ve taşımalı eğitim Türk Milli Eğitim Sisteminde çok önemli yer teşkil etmektedir. Birleştirilmiş sınıflarda öğretim ve taşıma uygulamaları Türkiye’de kırsal alanların bir problemi olarak kabul edilmektedir. Zorunlu eğitim uygulamaları ve politikaları cumhuriyet döneminde birçok yetersizlikler göstermektedir. Kırsal alanlardaki eğitimin bu temel yetersizlikleri madde-insan kaynakları ve programın uygulamasından kaynaklanmaktadır.
Dergi Adı Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler TUBİTAK - ULAKBİM EBSCOhost The Directory of Open Access Journals - DOAJ Türk Eğitim İndeksi Akademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS Index)
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 08-2009