Türkiye Orman Ekosistemlerinde Mikrofungusların Trofik Yapısı
Hasan Akgül
Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
Demet Yılmazkaya
Bu çalışmada, mikrofungusların trofik yapıları ve konukçuları ile olan ilişkileri hakkında bilgi verilmiştir. Bunun yanısıra, Türkiye'de bazı büyük orman ekosistemlerinde (Karaman ili ağaç-çalı formasyonlarında, Karadeniz sahil ormanlarında -Giresun, Samsun, Trabzon-, Kurtboğazı Baraj Gölü çevresi fitosenozlarında, Küre Dağları orman ekosistemlerinde, Istranca Dağları orman ekosistemlerinde, Rize ili orman ekosistemlerinde ve Uludağ orman formasyonlarında) günümüze kadar yapılmış olan mikrofungus teşhis çalışmalarının sonuçları verilmiştir. Tespit edilen mikrofunguslar trofik açıdan (fillotrof, karpotrof, koprotrof, ksilotrof, lignotrof ve mikotrof) değerlendirilmiştir. Orman ekosistemlerinde bulunan mikrofungusları teşhis etmek sadece elimizde bir tür listesi oluşmasını sağlar. Bu mikrofungusların trofik yapı açısından yani ekolojik olarak değerlendirilmesi ormanlarımızın korunması ve devamlılığının sağlanması açısından önemlidir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi