Kıbrıs Köyü Vadisi (Mamak-Ankara) Bitki Mikrofungusları
Türkiye
Zeki Aytaç
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Bu araştırma, Kıbrıs Köyü Vadisi’nde (Ankara-Türkiye) 2009-2010 yılları arasındayapılmıştır. Yapılan çalışmada, 49 farklı konukçu bitki üzerinde gelişen 87 mikrofungus türütespit edilmiştir. İzole edilen üç mikrofungus türü Türkiye için yeni kayıttır. Üzerindebulundurduğu mikrofunguslar açısından en zengin tohumlu bitki familyaları Rosaceae (17tür), Salicaceae (9 tür), Ulmaceae (8 tür), Fabaceae (7 tür) ve Juglandaceae (7 tür)familyalarıdır. Diğer konukçu familyalarda 1-5 arasında değişen mikrofungus türü tespitedilmiştir. Mantar-konukçu konsortif ilişkilerine bakıldığında nötr, pozitif, negatif veantagonist ilişkiler karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışma yüksek lisans tezinin bir parçasıdır.
Dergi Adı Bağbahçe Bilim Dergisi
Basım Tarihi 02-2019