img
img
Effect of Plant and Plant Extracts on Egg Yolk Cholesterol    
Yazarlar (4)
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAYAN Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAYAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Aydın Altop
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Firdevs Korkmaz Turgud
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. İsa COŞKUN Prof. Dr. İsa COŞKUN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Egg having highly biological protein value, balanced fatty acid composition as well as rich in vitamins, minerals and phospholipids indispensable food for dinner tables. Egg has been accepted as a symbol of high cholesterol diet for years and its consumption has been a matter of debate for cardiovascular health. For these reasons, declarations and articles emphasizing importance of egg have became a widespread and researches about nutrients and quality of egg have been increased. Reducing applications of egg cholesterol is one of these researches. In this review, it was tried to summarise the studies of plant and plant extracts in layer diet on egg cholesterol in literature.
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı VIth International Balkan Animal Conference
Kongre Tarihi 06-09-2017 / 07-09-2017
Basıldığı Ülke
Basıldığı Şehir
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş