Diyarbakır Salat Tepe Orta Tunç Çağı İnsanları Antropolojik Bir İnceleme
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ahmet Cem ERKMAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Ilısu Barajı gölalanı altında kalan Diyarbakır/Salat Tepe kurtarma kazılarından ele geçen 12 adet iskeletin paleopatolojik, paleodemografik, morfolojik ve non-metrik açıdan incelemesi yapılmıştır. Analiz sonucunda Orta Tunç Çağına tarihlendirilen Salat Tepe insanlarının tarıma dayalı küçük sosyo-ekonomik bir yapıya sahip oldukları ve zor hayat koşulları içinde mütevazi bir yaşam sürdükleri elde edilen arkeolojik ve antropolojik bulgulardan anlaşılmaktadır. İleri bir tarım toplumundan ziyade küçük ve yerel tarımcılıkla uğraşan Diyarbakır/ Salat Tepe insanları dönemin eski Anadolu toplumlarının genel karakteristiğini yansıtmaktadır.
Dergi Adı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (HUSBED)
Dergi Tarandığı Indeksler TÜBİTAK-ULAKBİM, İNDEX COPERNİCUS INTERNATIONAL, CITE FACTOR, ASOS, ARAŞTIRMAX, AKADEMİK DİZİN, İNDEKSİ, SCIPIO- SCIENTIFIC PUBLISHING& INFORMATION ONLİNE, TEI, İDEAL ONLİNE, SOBİAD
Basım Tarihi 06-2015
Doi Numarası 10.17218/husbed.65491