Yazarlar |
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Esansiyel yağlar, bitkilerin çeşitli kısımlarından elde edilen sekonder bileşiklerdir. Doğada antibakteriyel, antiviral, antifungal ve böcek öldürücü olarak bitkilerin korunmasında önemli bir rol oynarlar. Dünyada birçok ülkede yem katkı maddesi olarak antibiyotik kullanımının yasaklanması ile birlikte, bilim adamları daha güvenli ve doğal yem katkı maddesi arayışlarını hızlandırmıştır. Bu bağlamda, esansiyel yağlar ve bunların aktif bileşenleri alternatif yem katkı maddesi olarak ön plana çıkmıştır. Bu derlemede esansiyel yağların süt sığırlarında yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, besin maddelerinin sindirilebilirliği, rumen fermantasyonu ile süt verimi ve bileşimi üzerine etkileri konu edilmiştir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale |
Dergi Adı | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi |
Dergi ISSN | 2148-127X |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 05-2015 |
Cilt No | 3 |
Sayı | 7 |
Sayfalar | 522 / 528 |
Makale Linki | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRnNE1UYzVPUT09 |