img
Süt sığırlarında besin maddelerinin rumen nitrojen metabolizması üzerine etkileri   
Yazarlar
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Betül Zehra Sarıçiçek
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Özet
Rumende mikrobiyal protein sentezi (MPS), yem tüketimi, yemleme sıklığı, tüketilen besin maddelerinin kaynağı ve miktarı ile rumen çevre şartları gibi bir çok faktörün etkisi altındadır. Rumende MPS, esas olarak sağlanan karbon iskeletine enerjiye ve nitrojene bağlıdır. Bu derlemede, laktasyondaki süt sığırlarında besin maddelerinin kaynağının ve miktarının nitrojen metabolizması üzerindeki etkisi incelenmiştir.
Anahtar Kelimeler
sığır,rumen metabolizması,inek,rumen,metabolizma,rumen fermentasyonu,azot metabolizması,besin maddeleri,yemler,süt ineği
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi)
Dergi ISSN 1308-8750
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 02-1998
Cilt No 13
Sayı 2
Sayfalar 117 / 131
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş