| Yazarlar (3) | 
| 
																	 Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye  | 
							
| 
																	 Uşak Üniversitesi, Türkiye  | 
							
																										 
									
									Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN
									
								 | 
							
| Özet | 
| Yumurta, vücutta sentezlenemeyen esansiyel aminoasitler, yağ asitleri ve diğer besin maddelerini yüksek oranda içermektedir. Yumurta% 95 sindirilebilirlilik oranı ile önemli bir hayvansal gıda maddesi olmasına karşın içerdiği kolesterol düzeyi hala tartışılmaktadır.İnsan beslenmesinde kullanılan gıda maddeleri içerisinde yumurta yüksek kolesterole sahip ürün olarak bilinmektedir. Beslenme alışkanlığı ve çeşitli sağlık kuruluşlarının basın yoluyla yumurtanın kan kolesterol düzeyini artırarak atheresclerosis ve kroner kalp hastalıklarına yol açtığı yönündeki açıklamaları, yumurta tüketimini olumsuz yönde etkilemektedir. Birçok ülkedeki ulusal sağlık birimleri günlük kolesterol tüketiminin 300 mg’ı aşmaması gerektiğini bildirmektedir. Gerek beslenme alışkanlığından gerekse basın yayın yoluyla yumurtanın kan kolesterol düzeyini artırdığı yönündeki bildirilere bağlı olarak ortaya çıkan yumurta tüketimindeki azalma, ticari … | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri | 
| Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum) | 
| Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum | 
| Bildiri Dili | Türkçe | 
| Kongre Adı | IV. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi | 
| Kongre Tarihi | 01-09-2004 / 03-09-2004 | 
| Basıldığı Ülke | Türkiye | 
| Basıldığı Şehir |