img
img
Düşük kolesterollü yumurta üretimi yönünde yapılan çalışmalar   
Yazarlar (3)
Gülşen Çopur Akpınar
Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye
Metin Duru
Uşak Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN
Devamını Göster
Özet
Yumurta, vücutta sentezlenemeyen esansiyel aminoasitler, yağ asitleri ve diğer besin maddelerini yüksek oranda içermektedir. Yumurta% 95 sindirilebilirlilik oranı ile önemli bir hayvansal gıda maddesi olmasına karşın içerdiği kolesterol düzeyi hala tartışılmaktadır.İnsan beslenmesinde kullanılan gıda maddeleri içerisinde yumurta yüksek kolesterole sahip ürün olarak bilinmektedir. Beslenme alışkanlığı ve çeşitli sağlık kuruluşlarının basın yoluyla yumurtanın kan kolesterol düzeyini artırarak atheresclerosis ve kroner kalp hastalıklarına yol açtığı yönündeki açıklamaları, yumurta tüketimini olumsuz yönde etkilemektedir. Birçok ülkedeki ulusal sağlık birimleri günlük kolesterol tüketiminin 300 mg’ı aşmaması gerektiğini bildirmektedir. Gerek beslenme alışkanlığından gerekse basın yayın yoluyla yumurtanın kan kolesterol düzeyini artırdığı yönündeki bildirilere bağlı olarak ortaya çıkan yumurta tüketimindeki azalma, ticari …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı IV. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi
Kongre Tarihi 01-09-2004 / 03-09-2004
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 13

Paylaş