| Yazarlar (3) | 
																										 
									
									Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN
									
								 | 
							
| 
																	 Çukurova Üniversitesi, Türkiye  | 
							
| 
																	 Çukurova Üniversitesi, Türkiye  | 
							
| Özet | 
| Organik tavukçuluk, tavukların beslenme ve sağlık koruma önlemlerinde sentetik olarak üretilen besin ve kimyasal maddelerin kullanılmamasını öngören, tavukların doğal davranış ve fizyolojilerini rahatsız etmeyecek şekilde beslenme ve çevresel isteklerinin karşılandığı bir tavukçuluk üretim sistemdir. Bu sistemde üretilen tavukçuluk ürünleri, kalite kontrol ve standardizasyondan sonra ancak “organik tavukçuluk ürünleri” olarak nitelendirilir.Organik Tarım Standartlarına göre, uygun bir şekilde organik tavukçuluk yapabilmek için, tavuk beslemede kullanılacak yemlerin, tamamıyla organik tarım prensiplerine göre üretilen, iyi kalitede yem ham maddelerini içermesi gerekmektedir. Sadece, organik bitkisel ürünlerin uygun metotlarla işlenmesi sonucu elde edilen yan ürünler, organik tavuk beslemede kullanılabilir. Sentetik renklendiriciler, antibiyotikler, büyümeyi uyarıcı hormon ve benzeri yem katkı maddeleri, iştah … | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri | 
| Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum) | 
| Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum | 
| Bildiri Dili | Türkçe | 
| Kongre Adı | IV.Ulusal Zootekni Bilim Kongresi | 
| Kongre Tarihi | 01-09-2004 / 03-09-2004 | 
| Basıldığı Ülke | Türkiye | 
| Basıldığı Şehir |