Yazarlar (3) |
Ebru Onurlubaş
Trakya Üniversitesi, Türkiye |
Doç. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Senem Demirkıran
Trakya Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu araştırma, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve tercihlerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmayı, Aralık 2014 tarihinde 444 öğrenciye yüz yüze uygulanan anketlerden elde edilen veriler oluşturmuştur. Araştırma bulgularına göre; öğrencilerin %34.0'ü beslenme ile ilgili eğitim almıştır. Öğrencilerin %75.5' i bu eğitimi okuldan ve %24.5'i konferans-panellerden almıştır. Öğrencilerin %36.0'sı sağlıklı bir şekilde beslendiğine inanırken, %64.0'ü inanmamaktadır. Yapılan Ki kare analizinde cinsiyetle, beslenme tercihi, öğünlerin tüketildiği yer ve et ve et mamulleri, süt ve süt mamulleri, meyve, sebze, yumurta tüketim sıklıkları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University |
Dergi ISSN | 1300-2910 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2015 |
Cilt No | 32 |
Sayı | 2015 |
Sayfalar | 61 / 61 |
Doi Numarası | 10.13002/jafag861 |
Makale Linki | http://ziraatdergi.gop.edu.tr/DergiTamDetay.aspx?ID=861 |