img
Üniversite Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıkları     
Yazarlar
Ebru Onurlubaş
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Senem Demirkıran
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu araştırma, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve tercihlerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmayı, Aralık 2014 tarihinde 444 öğrenciye yüz yüze uygulanan anketlerden elde edilen veriler oluşturmuştur. Araştırma bulgularına göre; öğrencilerin %34.0'ü beslenme ile ilgili eğitim almıştır. Öğrencilerin %75.5' i bu eğitimi okuldan ve %24.5'i konferans-panellerden almıştır. Öğrencilerin %36.0'sı sağlıklı bir şekilde beslendiğine inanırken, %64.0'ü inanmamaktadır. Yapılan Ki kare analizinde cinsiyetle, beslenme tercihi, öğünlerin tüketildiği yer ve et ve et mamulleri, süt ve süt mamulleri, meyve, sebze, yumurta tüketim sıklıkları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University
Dergi ISSN 1300-2910
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2015
Cilt No 32
Sayı 2015
Sayfalar 61 / 61
Doi Numarası 10.13002/jafag861
Makale Linki http://ziraatdergi.gop.edu.tr/DergiTamDetay.aspx?ID=861
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 28
Google Scholar 128
Üniversite Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıkları

Paylaş