img
img
Yozgat İli Sorgun İlçesi Şeker Fabrikasında Çalışan Daimi İşçilerin Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi    
Yazarlar (3)
Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Arslan Zafer Gürler
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Mesture Ürgen
Devamını Göster
Özet
Bu çalışmada, Yozgat ili Sorgun ilçesi şeker fabrikasında çalışan daimi işçilerin tüketim alışkanlıkları incelenmiştir. Çalışmada fabrikada daimi statüde bulunan 226 işçinin tamamı ile görüşülmüştür. İşçiler ile yüzyüze görüşme tekniği kullanılarak anket uygulaması yapılmıştır. Elde edilen bulgular tablolar haline getirilmiş ve yorumlanmıştır. Fabrikada bulunan üç farklı gelir grubundaki işçiler ayrı olarak inceleme altına alınmış ve gelir grupları arasındaki farklılıklar belirlenmiştir. Farklılıkları istatistiki olarak ortaya koymak için ise varyans analizi uygulanmıştır. Sonuç olarak, aylık gelir ile tüketim arasında paralel bir ilişki olduğu görülmüştür. Tüketicilerin gelir düzeyleri arttıkça tüketim miktarlarının artmakta olduğu ve daha dikkatli bir tüketim bilincine sahip olduğu görülmüştür.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Dergi ISSN 2146-8168
Dergi Tarandığı Indeksler DIRECTORY OF RESEARCH JOURNALS INDEXING, ROOTINDEXING, GOOGLE SCHOLAR, COSMOS IMPACT FACTOR, INTERNATIONAL INNOVATIVE JOURNAL IMPACT FACTOR (IIJIF), INTERNATIONAL INSTITUTE OF ORGANIZED RESEARCH (I2OR), SOBIAD ATIF DİZİNİ, ACADEMIC JOURNAL INDEX
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 11-2013
Cilt No 2
Sayı 8
Sayfalar 14 / 28
Makale Linki http://dergipark.gov.tr/gbad/issue/29702
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş