The Factor Which Affect Juice Consumption of Families Who are Living in Edirne Province
Ebru Onurlubaş
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Neslihan Yılmaz
Doç. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada, Edirne ili merkez ilçedeki ailelerin meyve suyu tüketimi ve meyve suyu tüketimini etkileyen faktörler incelenmiştir. 384 aile ile yüz yüze görüşme ile anket çalışmasından elde edilen veriler kullanılmıştır. Çalışmada, ailelerin % 82.8inin meyve suyu tükettiği belirlenmiştir. Meyve suyu tüketiminde tüketiciler çoğunlukla vişne suyunu tercih etmektedirler ve marka olarak Cappy markasını tercih etmektedir. Bu araştırmada, ailelerin meyve suyu tüketimini etkileyen faktörleri belirlemek için Logit Analizi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre, ailelerin gelir düzeyi, eğitim düzeyi, ailedeki kişi sayısı ve mevsimsel değişkenler meyve suyu tüketiminde etkili olarak belirlenmiştir.
Dergi Adı Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN, EBSCO, ROAD, TÜRKİYE ATIF DİZİNİ, CITEFACTOR, OPEN ACCESS LIBRARY, COSMOS IF, INTERNATIONAL INSTITUTE OF ORGANIZED RESEARCH (I2OR), INTERNATİONAL SCIENTIFIC INDEXING, SINDEX, CAB ABSTRACT, SOBIAD, GOOGLE SCHOLAR, CROSSREF, EURASIAN SCIENTIFIC JOURNAL INDEX
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 06-2015