| Yazarlar (3) |
|
Trakya Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Hasan Gökhan DOĞAN
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
|
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Bu çalışmada, tüketicilerin ev dışı gıda tüketimi ile ilgili genel tutum ve eğilimler incelenmiştir. Bu amaçla, çalışma Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde anket tekniği kullanılarak 1282 kişi ile yürütülmüştür. İstatistiki çözümlemede Ki-kare analizi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, araştırmaya katılanların tümü ev dışı gıda tüketmektedir. En yüksek gelire sahip% 20 lik grubun, aylık gelirin içerisindeki aylık ev dışı gıda tüketiminin payı% 21.83’dür. Ev dışı gıda tüketenler, tüketim yeri tercihi olarak en fazlarestoranları tercih etmektedir. Ev dışı gıda tüketim nedeni olarak ilk sırada özel günler gelmektedir. Yapılan ki kare analizi sonucuna göre, tüketicilerin meslek grupları ile ev dışı gıda tüketme alışkanlıkları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür. |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | MLA dergilerinde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Journal of International Social Research |
| Dergi ISSN | 1307-9581 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | EBSCO, MLA, Proquest CSA (Linguistics and Language Behavior Abstracts, Sociological Abstracts), Index Islamicus, Index Copernicus, Journal Seek, Academic Journal Database, DRJI and WorldCat, SIOP SocIndex, Eurasian Scientific Journal Index (ESJI), Sobiad, EconBiz, OCLC WordCat, TEI (Türk Eğitim İndeksi, Acarindex, Global ImpactFactor (GIF), Citefactor, Scholarsteer, İSAM |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 06-2015 |
| Cilt No | 8 |
| Sayı | 38 |
| Sayfalar | 917 / 917 |
| Doi Numarası | 10.17719/jisr.20153813697 |
| Makale Linki | http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt8/sayi38pdf/6iksisat_kamu_isletme/onurlubasebru_hasandogan.pdf |
| Atıf Sayıları | |
| Google Scholar | 26 |